Architect: Dm3 Architects

Project value £280K

Duration- 6 months

 

Download Case Study

 

Just like many other schools in the London area
this school was struggling with over-crowding so had to find more space for additional class rooms.

The design involved creating an additional floor to this single story extension by removing the roof structure and constructing a light weigh timber frame construction.  A steel  frame was installed to support the additional floor load, which was supported by two pad foundations on the ground floor.  Easy joists were installed to allow services installation without disturbance to the ground floor finishes.  Electric operated roof windows were installed to the rear of the building to provide natural light and ventilation to these areas.  The flat roof had a high performance single ply covering which was manufactured from recycled car tyres.   The external walls were cladded using a chestnut rain screen.

This method of construction was ideal as it avoided having to underpin to the current building, which could probably have pushed the scheme over budget and unable to go ahead.


 

Image showing chestnut rain screen, as well as sun screens fitted to large the windows using the same materials

New corridor leading to art classroom and Teachers office area

New art class room with kitchen area at rear, acoustic ceiling with new lighting and vinyl safety flooring.

 Copyright 2019 Abbey Builders London Ltd.

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon